Čaj od peršuna priprema i lekovito dejstvo

Da li znate za čaj od peršuna i njegovoj prednosti, da li u vašoj basti raste peršun ?

Čaj od peršuna sa svojim lekovitim svojstvima koristi se vekovima. Peršun biljka se najlakše prepoznaje od svih biljaka. Postoje dve osnovne sorte peršuna, kovrdzava i ravnog lista ( italijanska ). Italijanska sorta je vise mirisna i ima manje gorak ukus nego kovrdzava vrsta. Peršun najvise koristimo kao zacin jelima i ukrašavanje hrane. List peršuna je prepun antioksidantima i predstavlja fantastican diuretik. Jedan od najvecih majstora travara dvadesetog veka rekao je da smo jedna šolja čaja od peršuna na dan moze da ukloni kamen u zuči. Biljka takodje smiruje nerve i nadbubrežne žlezde.

caj od persuna

Mesto na kome sadite peršun mora da bude na lokaciji koja dobija najmanje 6 sati sunca. Zalivanje peršuna je jako bitno, ako uvene ne moze se oporaviti, neophodno je redovno zalivanje. Dobar izbor je da peršun raste u saksiji u kući. Dajte peršunu svetlost i drzite ga dalje od hladnoće u zimskom periodu.

Peršun i peršun eterično ulje pomazu kod sledećih simptoma :

Upala,  Stres,  Anemija,  Infekcija besike,  Problemi sa varenjem,  Kamen u bubregu,  Los zadah,  Artritis, Nadutost,  Zatvor,  Slab imunitet,  Problemi sa kozom.

 

Persun je jedna od najvaznijih biljaka koja pruza vitamine i minerale za nase telo. Persun moze pomoci u poboljsanju varenja, stimulise apetit, smanjuje grceve, caj od persuna ima neverovatna dejstva i pomaze u raznim infekcijama, urinarne infekcije, caj od persuna za ciscenje bubrega, protiv raznih upala, takodje caj pomaze u izbacivanju suvisne tecnosti iz organizma. Svaki deo persuna se koristi u medicinske svrhe. Problemi sa besikom, artritis, isijas, pa cak i reumatizam. Caj od persuna je jednostavan nacin da se dobiju neke bitne hranljive materije iz osvezavajuceg i zdravog napitka.

caj od persuna dejstvo

Persun super bogat hlorofilom

Hlorofil proizvodjac supstance koji daje biljkama karakteristicnu zelenu boju. Hlorofil pomaze da se procisti krv  i za formiranje novih crvenih krvnih zrnaca. Persun je fantastican izvor frolne kiseline koja je vazna za prevenciju raka.

Persun je poznat kao snazan diuretik koji smanjuje krvni pritisak i poboljsava funkciju bubrega. Narocito je koristan za svakoga sa losom cirkulacijom, otokom i drugim kardiovaskularnim problemima. Mnogi pojedinci vide rezultate koristeci persun da smanje simptome astme, alergije, bronhitisa i infekcija urinarnog trakta.

Leave a Reply