Čaj od peršuna za kožu

Čaj od Peršuna za kožu, lice, bore…

Peršun takodje hrani našu kožu, smanjuje ožiljke i fleke i stimuliše proizvodnju kolagena, koji je ključ za popravku celija tako i manje bora. Peršun je prirodni tretman kože jer sadrži vitamin C i druge vitamine beta karoten ( provitamin A ), flornu kiselinu, vitamin K i B. Minerale – kalcijum, magnezijum, fosfor, gvoždje, mangan, kalijum. Vitamin C je od vitalnog značaja za mnoge telesne funkcije, takodje i za zdravu sjajnu kožu.

Neke od prednosti peršuna za kožu su :

Smanjuje bore, linije i ožiljke – Kako vitamin C nije prirodno prisutan u našem telu, treba da se konzumira u dovoljnim kolicinama preko hrane. Visok iznos vitamina C u peršunu hrani kožu iznutra, peršun stimuliše proizvodnju kolagena u koži i promoviše reprodukciju i popravku ćelija sto dovodi do bržeg rasta nove kože, do zdravije, sjajnije i glatke kože.

Poboljsava elastičnost koze – Peršun sadrži beta karoten koji se pretvara u vitamin A za pravilno održavanje i popravku kože. Ko jede peršun poboljšava elastičnost kože i ubrzava proces ozdravljenja rana.

Čaj od peršuna za čistu kožu –  Ovaj čaj poboljšava elastičnost kože i ubrzava proces ozdravljenja rana.  Recept za čaj od peršuna : šaka svežeg lista peršuna, sok od pola limuna, šolja vode. Vodu prokuvati pa preliti preko peršuna, ostaviti da odstoji 5 minuta pa procediti. Odmah uživati u toplom čaju.

Peršun i jogurt za tamne fleke ispod očiju –  Peršun sadrži velike količine vitamina C, hlorofila i vitamin K koji pomaže da se olakša područije ispod očiju i smanji nadutost. Da bi ste napravili peršun pakovanje za ispod očiju uzmite šaku peršuna i usitnite da se oslobodi sok pomešajte sa jednom kašičicom jogurta i nanesite ga na područije ispod očiju. Možete i potopiti vatu u sok od peršuna i držati ispod očiju 10 minuta. Radite ovo dva puta nedeljno da smanjite podočnjake.

caj od persuna za kozu

Antibakterijska svojstva peršuna – Isparljiva ulja naručito prisutna u peršunu pružaju antibakterijsko i anti-gljivična svojstva, sto je korisno za lečenje akni, bubuljica, infekcije kože i dezinfekciju pora. Peršun ulje je dostupno na tržištu. Nikada ne stavljajte ulje peršuna direktno na kožu. Razblažite peršun ulje sa nekim drugim uljem kao sto je maslinovo i zatim ga utrljajte u lice.  Ostavite da deluje na koži 30 minuta i zatim isperite.

Peršun sprecava akne – Pripremite ovaj domaći toner za lice da sprečite bubuljice. Uzmite malo peršuna, stavite u posudu i zgnječite viljuškom, dodajte dve kašičice meda i dobro sjedinite dok med ne postana zelen. Nanesite ga na lice i operite posle 10 minuta. Peršun i med sadrže antibakterijska svojstva koja tretiraju bubuljice i održace kožu glatkom i negovanom. Koristite svež peršun za ovaj tretman.

caj od persuna za kozu

Peršun koristan za tamne mrlje na koži  – Peršun, med i sok od limuna može efikasno da izbriše tamne mrlje na koži. Uzmite jedan srednje veličine svežanj lista peršuna i potopite ga u toplu vodu. Iseckajte peršun fino sitno i pretvorite ga u kašu dodajte 1 kašičicu soka od limuna i jednu kašiku meda. Očistite kožu sa nekim blagim sredstvom za čišcenje, a zatim nanesite masku od peršuna na lice. Ostaviti da deluje 20 minuta, a zatim isperite. Ova maska ce takodje osvežiti kožu.

Leave a Reply