Čaj od peršuna za mršavljenje

Persun je magicna biljka za mrsavljenje. Kada koristimo persun samo u jelima to nije dovoljno da izazove lucenje nagomilanih tecnosti iz organizma.

Postoji mnogo recepata za caj od persuna za mrsavljenje. Ako uzmete u obzir sve prednosti persuna, dobicete carobni napitak. Caj od persuna eliminise visak vode u telu i cini da izgubite na tezini. Zbog toga vredi probati jednostavan caj od persuna, odlican caj za mrsavljenje.

Recept čaj od peršuna sa svežim peršunom za mršavljenje  

Potrebno je : 30 g svezeg lista persuna, 1 litar vode

Za pripremu caja prvo skuvati vodu, dodati persunov list i pokriti posudu. Neka stoji 5 – 10 minuta pa ga procedite. Mozete uzeti 2 – 3 solje toplog ili hladnog caja dnevno pre dorucka, rucka i vecere.

caj od persuna za mrsavljenje

Čaj od peršuna sa suvim peršunom za mršavljenje

Sipati dve kasicice suvog persuna u solju kljucale vode, pokriti i ostaviti da ostoji 10 minuta. Procediti caj i piti 3 puta dnevno.

Vazno je da se shvati da je persun samo jedna  komponenta uspesnog plana mrsavljenja. Takodje je vazno da se uravnotezeno hranite, izbegavate secer i masnu hranu.

Takodje mozete kombinovati persun sa drugim biljkama za bolji efekat. To mogu biti sveze ili suve biljke. Caj sa svezim biljkama : 1 litar vode, 1 veza persuna, jedan list kupine, 1 list maslacka, 10 stabljiki tresnje, 1/2 kasicice vrhova celera, pirevina, kukuruzna svila i seme komoraca. Vodu prokuvati pa preliti preko biljaka, nek odstoji nekoliko minuta pa procediti. Piti nekoliko solja u toku dana.

Sok od peršuna se koristi u sagorevanju kalorija, snadbeva telo sa vitaminima i mineralima.  Sok koji pripremamo samo od tri sastojka ce eleminisati visak tecnosti i toksine iz organizma. Koristeci ovaj sok mozete imati i tri kilograma manje za pet dana. Treba nam jedna manja veza persuna, jedan limun i jedna casa od 2 – 3  dcl vode. Persun operite, stavite u sokovnik, dodajte sok od limuna i vodu. Ako nemate sokovnik persun sitno iseckati, dodati vodu, limun i piti tako. Ukus nije najbolji ali je podnosljiv, ako ne mozete ovako da pijeta dodajte malo meda. Sok treba piti svako jutro na prazan stomak samo pet dana. Onda je potrebno da se napravi pauza deset dana.

caj od persuna za mrsavljenje

Persun ne treba koristiti tokom trudnoce, ne zna se dovoljno o bezbednosti koriscenja lekovitih kolicina persuna tokom dojenja. Najbolje i najsigurnije je ne koristiti vise od tipicnih prehrambenih kolicina persuna tokom dojenja. Persun se koristi da pokrene menstruaciju i izazove abortus. Ne uzimajte persun ako imate oboljenje bubrega, takodje prekinite sa koriscenjem persuna dve nedelje pre zakazanog nekog hiruskog zahvata. Persun moze smanjiti nivo secera u krvi, pazite na znakove niskog nivoa secera i pracenje secera u krvi ako imate dijabetes i koristiti persun. Konzumiranje velike kolicine persuna nije bezbedna jer moze izazvati anemiju. Odgovarajuca doza persuna zavisi od starosti i zdravlja korisnika. Kao sto mozete videti caj od persuna nije za svakoga, treba biti obazriv i uvek potraziti savet lekara ili farmaceuta.

Leave a Reply