Kandida lecenje | Biljni cajevi protiv kandide

Svako ko ima kandidu treba da bude izuzetno oprezan što se tiče izbora hrane i pića. Mnogo hrane, kao i pića sadrže skrivene ugljene hidrate, često sadrže i skrivene sećere. Komercijalno pakovani hrana i piće sadrže i mnoge druge skrivene opasnosti kao što su razne boje i hemikalije.

Infekcija kandidom, kandidijaza je čest problem uzrokovan prekomernim gljivicama. Gljivica kandida je jedna od mnogih koja živi u ljudskom telu, ustima, probavnom traktu. Pod normalnim okolnostima kandida ne izaziva nikakve štetne efekte. Kandida može biti izazvana upotrebom antibiotika, konzumiranjem sećera, alkolnih pića, stres izaziva širenje kandide, takodje i bezazleno kupanje u bazenima će izazvati “procvat” kandide. Uske farmerke, neadekvatno donje rublje i nagle promene u nivou hormona može da poveća rizik od proizvodnje kvasca.

Simptomi kandide uključuju umor, depresiju, probavne probleme, bol u stomaku, loše varenje, gorušica, bol u grlu, beli sloj na jeziku, loš zadah, svrab, osip na koži, vaginalni sekret.

Nakon što je neophodno da se izbace bezalkoholna pića, pića sa kofeinom i voćni sokovi, pitate se šta je ostalo što možete piti. Tokom terapije treba piti puno vode, postoje razni čajevi, alternativa za kafu i sokovi koji neće učiniti kandidu gorom.

Mnogi čajevi često sadrže kofein, kofein može izazvati dodatnu upalu. Stres je veliki uzrok koji će zauzvrat uticati na sposobnost imunog sistema da se izbori sa kandidom.

Čajevi poput maslačka, koprive može da podrži funkciju jetre, dok čaj od kamilice, nane, cimet čaj, čaj od djumbira, sladić čaj sadrže antigljivična svojstva.

cajevi protiv kandide

Prirodni lek protiv kandide

Cikorija čaj i kafa cikorija se preporučuje protiv kandide. Cikorija kafa je ukusna zamena za jutarnju kafu. Pre svega jer cikorija ne sadrži kofein i u stanju je da hrani korisne bakterije u borbi protiv kandide. Cikorija je takodje dobar izvor vitamina A i K, pomaže u kontroli nivoa sećera u krvi, čisti krv. Takodje pomaže varenje, deluje kao prirodni sedativ i sadrži anti-inflamatorna svojstva.

Čaj od lista koprive je jedan koji se preporučuje kod protokola lečenja kandide. Ovaj čaj ima upotrebu kod raznih tegoba, pre svega kopriva štiti nivo bakra tokom zaraze kandidom i pomaže detoksikaciju tela.

Čaj od korena maslačka je odlična hrana za floru, ovaj čaj će pomoći u zaštiti jetre od raznih otrova izazvanih kandidom. Maslačak koren je dobar za varenje, smanjuje nadutost, čisti krv, što ga čini korisnim protiv kandide.

Pau d’arco čaj  je napravljen od unutrašnje kore drveta koje je poreklom iz Južne Amerike. Njegovi aktivni sastojci su se pokazali da ubijaju parazite i gljivice. Istaživanja pokazuju da pau d’arco deluje samo protiv štetnih crevnih bakterija i zaustavlja rast gljivica.

Kurkuma koren sadrži jedinjenja koja suzbijaju rast kandide, takodje kurkuma štiti jetru i jača imuni sistem.

Ehinacea koren : Kada je imuni sistem u oslabljenom stanju, ekstrakti ehinacee će mu dati podršku koja mu je potrebna da se bori protiv kandida infekcije. Ehinacea pozitivno reguliše imuni sistem i u nekim slučajevima izbeći će se gljivične infekcije i zastitu od prisutne infekcije.

Ishrana protiv kandide

Jednostavne promene u ishrani mogu da smanje rizik od kandide. Smanjite ili eliminišite secer iz Vaše ishrane, izbegavajte odredjene namernice i one sa visokim sadržajem kvasca, kao što su sir, kikiriki i alkohol. Ugljeni hidrati, dimljeno meso, suvo voće, kiseli krastavci, suhomesnati proizvodi i hleb treba da bude ograničen na malim porcijama.

Jogurt koji sadrži lactobacillus acidophilus bakterije treba jesti svakodnevno. Beli luk je takodje izuzetno koristan. Sveže povrće, luk, koren djumbira, kupus, brokoli i morsko povrće treba konzumirati u velikim količinama. Ishrana treba da obuhvata meso živine, plodove mora, maslinovo ulje, smedji pirinač, jaja, heljda, ječam, proso, soja, kolače od pirinča i zelena pića.

Ovaj način ishrane i izbegavanje odredjenih namernica mogu pomoći da kandida u telu bude bezopasna i normalni stanovnik vašeg tela bez posledica.

Leave a Reply