Kako biljni cajevi poboljsavaju plodnost | Caj za plodnost

Nije tajna da parovi u današnje vreme imaju sve veće teškoće začeća. Ključni deo zdrave reprodukcije je da se jede prava hrana za promociju plodnosti. Manje poznata činjenica da neke biljke mogu odigrati veliku ulogu u poboljšanju plodnosti.

Često put do trudnoće izgleda kao vrlo naporan, dug proces. Sama odluka i pomisao da imate bebu je ispunjen radosti i čudjenjem. Ako se pojavi problem neplodnosti, to je veliki teret, stres i osećaj depresije kod budućih majki. Moderni tretmani plodnosti su ponekad komplikovani i takodje skupi. Medjutim uz pomoć prirode, biljaka, lekovitim cajevima, može doći do trenutka koji sa nestrpljenjem očekujete.

Najbolji caj za plobnost | Cajevi za lakse začeće

najbolji caj za plodnost

Čaj od lista koprive je jedan od prijatnih napitaka za poboljšavanje plodnosti. Kopriva ne samo da neguje matericu, takodje jača bubrege i nadbubrežne žlezde. Dve, ili čak više šoljice čaja od koprive dnevno je pravi put pripreme ženskog tela za trudnoću i začeće. Čaj od koprive ima visok sadržaj vitamina K, kao i vitamina A, C i D, što je veoma dobro u pripremi za rodjenje bebe. Ženama se savetuje da piju ovaj čaj u trećem trimestru. Ako pijete čaj tokom dojenja promoviše uspešno i obilno snadbevanje mleka.

Crvena detelina je odlična biljka za plodnost, pre svega zbog velike količine kalcijuma i magnezijuma. Za ova dva minerala se veruje da su od velikog značaja i utiču na sposobnost žene da zatrudni. Ova biljka je najefikasnija za balansiranje hormona potrebnih za začeće. Da bi napravili čaj uzmite 1 kasiku crvene deteline i kašičicu čaja od nane, pustite da odstoji u jednoj četvrtini tople filtrirane vode 4 sata. Procediti čaj i popiti po želji tokom dana.

Malina tj. lišće maline je veoma efikasno za plodnost. Kao kopriva i crvena detelina, list maline ima puno vitamina, minerala, A, B kompleksa, C i E vitamina, kao i fosfora i kalijuma. Čaj od lista maline povećava plodnost i kod muškaraca i žena. Čaj deluje na matericu, a neki travari kažu da ovaj čaj može sprečiti pobačaj. List maline takodje može smanjiti jutarnju mučninu.

Maka (Lepidium meyenii) može poboljšati mušku i žensku plodnost. Maka koren povećava plodnost, nivo energije, promoviše vitalnost i seksuanu potenciju. Najčešće se koristi maka u prahu, prah može da se doda u supe, pića, frape i druge napitke. Prah je takodje dostupan u obliku kapsule, medjutim kapsule su skuplje od praha. Maku treba uzimati redovno za optimalne rezultate, kod nas se može nabaviti u odredjenim apotekama.

Vitex agnus-castus poznata kao konopljika se koristi vekovima u Evropi za ginekološke probleme. Istraživanja pokazuju da deluje na hipofizu u mozgu za ravnotežu hormona i ovulaciju. Konopljika pomaže u regulisanju menstrualnog ciklusa i stoga može biti od pomoći za žene sa nepravilnim ciklusom. Žene koje pate od neplodnosti i nedostatka menstruacije mogu da uzimaju konopljiku 12 do 18 meseci, ukoliko se ne dogodi trudnoća tokom tretmana. Za dobre rezultate koristiti kapsule ili tinkturu. Možete piti čaj od konopljike ali je prilično gorak, najbolje je da ga koristite i mešate sa drugim biljkama. Uzmite jednom ujutru na prazan stomak pola sata pre doručka. Vitex ne treba koristiti istovremeno sa hormonskom terapijom.

Leave a Reply