Med dijeta za mrsavljenje | Dijeta sa medom

Vecina nas zna za lepotu i prednosti meda, ali da li ste znali da je med efikasan sastojak za mrsavljenje? Dijeta sa medom zvuci suvise dobro da bi bilo istinito. Jedna kasika meda pre spavanja pomoci ce da izgubite tezinu dok spavate.

Med je sladak i mnogi ga koriste kao zamena za secer. Med, za razliku od secera je prirodni proizvod. On sadrzi vitamine, minerale i aminokiseline. Svi sastojci meda rade zajedno da pomognu metabolizmu u sprecavanju gojaznosti.

Evo zasto je dijeta sa medom dobra za mrsavljenje

Med sadrzi hranjive materije kao sto su proteini, vlakana i razne vitamine i minerale. On sadrzi minerale, kao sto su gvozdje, natrijum, kalijum, fosfor, cink i kalcijum. Med je dobar izvor vitamina C i vitamina B6.

Da bi imali koristi od meda, zamenite unos secera sa medom. Vecina nas se bori da izgubi tezinu, jer trosimo previse secera i prehrambenih proizvoda. Kada konzumiramo med pre spavanja, telo pocinje da gori vise masti tokom tih prvih sati sna.

dijeta sa medom za mrsavljenje

Med ima sposobnost da obezbedi osecaj blagostanja nakon sto ga konzumirate. Pokusajte da koristite malu kolicinu meda tokom dana za kafu ili caj, kao zamenu za secer.

Cimet i med za mrsavljenje

Ujutru pre dorucka, popijete casu vrlo tople vode sa 1/2 kasicice cimeta i 1 kasicice meda. Ovo daje odlicne rezultate nakon samo nedelju dana.

Limun i med za mrsavljenje

Alternativno, ujutru i uvece, popiti casu tople vode pomesane sa kasicicom meda i dve kasicice limunovog soka. Ovaj napitak ce pomoci da se telo oslobodi nezeljenih masnih naslaga.

Da bi se kologrami istopili veoma je vazno da se krecete. Dovoljno je 20 minuta hodanja svakodnevno. Med daje dosta energije, zato napravite napitak od kasike meda rastvorenog u vodi i pijuckajte tokom vezbanja.

Nemojte koristiti vise od cetiri kasike meda na dan. Jedna kasika meda ima 64 kalorije. Iako med ima neke prednosti za mrsavljenje, jos uvek cete morati da praktikujete umerenost.

Jedenje meda umesto secera moze pomoci da izgubite na tezini. Takodje moze imati pozitivan uticaj na nivo holesterola u krvi.

Leave a Reply