Hrono dijeta za mrsavljenje

U Hrono ishrani samo treba slediti pravilno kombinovanje hrane, ugljenih hidrata i proteina. Vazno je imati tri obroka i izmedju njih treba biti razmak od oko pet sati da regulise secer u krvi i insulin u organizmu. Sa hrono dijetom preporucuje se trening, a najbolje je kombinacija brzog i sporog hodanja. Preskakanje obroka je zabranjeno, posebno vecera koja je obavezna. Ova hrono dijeta garantuje gubitak od 5 do 7 kilograma u roku od dve nedelje, postujuci princip zdrave i uravnotezene ishrane.

Namirnice koje treba izbegavati kada dostignete svoju ciljnu tezinu su mleko, secer, belo brasno i jogurt, koji cesto sadrze skrob. Hrono dijeta brzo postaje popularna jer ne uzima u obzir unos kalorija. Mrsavi se postepeno, a kilogrami se ne vracaju ako i dalje sledite pravilnu ishranu. Hrono dijeta je poznata kao dijeta iz sata u sat. Ona se zasniva na principu da se odredjena vrsta hrane konzumira u odredjeno vreme u skladu sa dnevnim ritmom naseg organizma.

hrono dijeta za mrsavljenje

Hrono dijeta jelovnik

Dorucak : Jedite dorucak oko 9 sati ujutru. Dorucak treba da sastoji ugljene hidrate, proteine, masti. Treba imati na umu da izbegavate psenicu i kukuruz. Dozvoljena brasna su : jecam, raz, heljda, zob. Dozvoljeni su cvarci i slanina, ali po mogucnosti bez aditiva. Primer hrono dorucka ukljucuje jogurt, sir, mleko, zitarice ili tost sa maslacem. Osim mleka, protein namernice kao sto su meso i jaja, ne treba jesti sa ugljenim hidratima tokom hrono dijete.

Rucak : Rucak bi trebalo da bude vas najveci obrok i treba da se pojede oko 13 casova. Trebali bi jesti vise proteina kao sto su govedina, svinjetina, teletina ili jagnjetina, ali bez ugljenih hidrata ili hleba. Takodje treba jesti vise svezeg povrca u obliku salate. Takodje pirinac, testenina ili krompir, za rucak se ne smeju mesati proteini i ugljeni hidrati.

Vecera : Pokusajte jesti veceru oko 18 casova. Dozvolite da se hrana potpuno svari pre odlaska na spavanje. Vecera na hrono dijeti je laksi obrok, piletina sa malo salate, pecena riba, morski plodovi i kuvano povrce. Za veceru nije dozvoljena testenina, secer, masti i skrob.

Slatkisi : Slatko, cak i voce, jesti samo u popodnevnim satima, izmedju rucka i vecere, a ne ujutru. Najbolji izbor je tamna cokolada s najmanje 70 posto kakaa i susenog voca, kao sto su smokve ili sljive.

U ovoj dijeti ne morate brinuti o broju kalorija i kolicini hrane, ali morate jesti u odredjeno vreme i pravilno kombinovati namirnice. Osnovno pravilo je da interval izmedju dva obroka bude minimum cetiri sata, a najvise sest sati, idealno pet.

Leave a Reply